Autor: 021.rs

Novi Sad
05.08.2020.
20:44 > 21:01
Novi Sad će dobiti četiri nove garaže po najvišim svetskim standardima, a tim povodom je danas potpisan Ugovor o koncesiji.
  • Flesh Smordon

    06.08.2020 20:52
    Hmmm
    Taj isti Breiteneder gradi garaže po Beču, ali nisam primetio da mu grad izlazi u susret i ukida površinska parking mesta. Naprotiv, do samog ulaza u garažu se nalaze i parking mesta, najnormalnije.

    Za ovo što se u Novom Sadu radi bi neko morao da odgovara. Oh wait...
  • Toma

    06.08.2020 09:39
    javno privatno
    Javno placanje privatna zarada.
    U ugovorima stoji da ce Grad ukinuti parking mesta u okolini od npr 200m od garaze sa mogucnoscu da se taj precnik poveca kasnije ukoliko poslovanje bude neprofitabilno.

    Ukidanje parking mesta je dobro za okolinu ukoliko se za toliko pojaca zelenilo. Ukoliko taj prostor zamene bastama kafica onda ce opet golfovi i pasati biti na ulicama parkirani pored.

    Ipak je ovo vlast kica i nakaradnosti, kriminala i korupcije, budite sigurni da su 3 koraka ispred nas i kad god nesto odluce iza toga vec stoji matematika i korist za neke od finansijera snsa.
  • Nimbus

    06.08.2020 09:26
    Lepo zamisljeno. Prodas Galensu sve javne povrsine, da naprave zgrade bez dovoljno parking mesta. Onda, das to malo preostalih javnih i zelenih povrsina koncesionarima za garaze. Novi Sad je odavno postao jedan od najmanje zlenih gradova. A sta ce tek biti sa Sodrosom i Ribarcem. Sramota, samo prodaj i guraj pare u stranku.
  • Dark Veber

    06.08.2020 09:17
    Realno po meni je ovo bio jedan od dva najveća problema u NS, problem parkiranja. Ne znam zašto se bunite, grade nam tri podzemne garaže na mestu gde je sad zemlja. Njihovim parama. Posle koncesionog perioda garaže ostanu nama. Ne ulažemo ni dinara. Ko hoće parkira se ko neće ne mora. Neverovatno je da nikad nišra ne valja.
  • Radoznala

    06.08.2020 09:15
    Stalno čitam nemamo svi bajs, te ne možemo sve stići, te da vučemo kese kilometrima...ti što voziš pet kilometara do centra da bi dovukao deset kesa autom (a nemaš za bajs a za auto imaš) lupetaš. Nisu prodavnice samo u centru, ovaj grad ima prodavnice i tržne centre bukvalno na svakom ćošku, a najmanje ih je upravo u centru. Ako imaš para za deset kesa bogami imaš i za bajs, nego nećeš. Vozi se gradskim prevozom. Evo ja nemam ni bajs, zaposlena sam, dvoje dece sama hranim i sve pazarim u blizini, na pešačkoj udaljenosti. Nekad odem i par kilometara peške, ne da pazarim nego da prošetam. Ništa ne boli a zdravo je. Bilo bi još zdravije da nam ne seku non stop drveće i ne zauzimaju zelene površine parkinzima, kao i da ne udišemo izduvne gasove zbog vas koji ne možete bez auta ni do najbliže prodavnice. Nisu samo vaše potrebe bitne, nisu ni samo moje. Treba naći najbolje rešenje da svima bude dobro a ne samo uzeti investitora pa s njim podeliti ćar a tako se radi sada.
  • @@slanina

    06.08.2020 09:02
    Ne možeš da kupiš bicikl, a automobil možeš?
  • @slanina

    06.08.2020 08:22
    Ne možemo svi voziti bajs, niti imamo svi bajs, niti možemo da ga kupimo. Neki živimo daleko i nema se vremena ići peške 5 km do centra pa još šetati i obavljati šta treba, pa se vraćati kući 5 km. Uglavnom se ne ide za džaba, nešto se i kupi, a ne možeš ni peške ni na bajsu nositi 10 kesa ili torbi. To što svi gledate naspram sebe to je vaš problem.
  • Musaši

    06.08.2020 08:20
    Garaže trebaju, ali je pitanje da li na svim navedenim lokacijama u centru.
    Eto nama centar grada ponovo raskopan naredne 4 godine.
    Zašto nije Dodik napravio jednu ispod zgrade u Železničkoj, gde je i bio parking?
  • Ctzn

    06.08.2020 08:01
    Gradjani dali pare da se sredi trg republike, kad ono posle par godina opet rusenje i kopanje istog? Ima smisla..
  • /

    06.08.2020 07:39
    /
    kao sto sam vec kucao: sns ne drze na vlasti futog i veternik...
    vec korisnici tih garaza
  • Deki

    06.08.2020 06:47
    Javne garaze su svakako potrebne, pogotovo u centru, ali broj planiranih javnih garaza u gradu neprati dinamiku izgradnje istih. Ako za 3-4 godine treba ocekivati jednu ili mozda dve zavrsene garaze, ostale ce se realizovati sve za par decenija ako i tada. Samo da podsetim da u sirem centru grada ima barem desetak planiranih javnih garaza za izgradnju, a guzva u saobracaju i sa parkiranjem je sve veca.
  • Ert

    06.08.2020 06:37
    ?
    Ne razumem stvarno komentare koji nijednu pozitivnu stvar ne vide? Sta po tebi ne treba da bude garaza? Vecins ljudi nema bicikl kao ni gosti koji dolaze u grad iz drugih gradova, u šoping ides biciklom?
  • Liban

    06.08.2020 01:33
    Liban
    Ti nisi vise gradolnacelnik. Bices premijer ili ministar. Ajde na limanu pravi garaže..
  • Slanina

    05.08.2020 23:44
    Ajmo svi, svi, svi u centar grada kolima. Pored garaza napraviti kafic da iz kola pijes kafu ako moze da se slucajno ne prosetas ili ne daj Boze bajsom da ides.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna